dijous, 9 de març de 2023

MARE DE DÉU DE L'ASSUMPCIÓ DE LA FIGUEROSA. TÀRREGA. URGELL

 AVANCEM PER L’URGELL 

Mare de Déu de l'Assumpció de la Figuerosa, aquesta nova església es consagra  l’any 1872. Anteriorment, de forma provisional, varen fer culte a l'ermita de Sant Marçal del 1864 al 1868, quan l'antiga església romànica va enrunar-se

Edifici de planta basilical, un transsecte i tres naus separades per grans pilastres que suporten una volta de canó. A la part dels peus de l'església hi ha un contracor elevat i l'absis és poligonal. 


La façana exterior de l'església és l'element a destacar per la seva gran portalada, que es presenta amb un arc conopial sostingut per dues pilastres que alhora suporten un frontó triangular. Les pilastres tenen una decoració acanalada i uns capitells de volutes prominents. A la part central de l'arc hi ha inscrita la data de 1865, moment en què es consagra l'església.
 

A banda i banda de la portalada es pot veure dues grans finestres rectangulars. Just a sobre s'obre un segon frontó semicircular amb un petit òcul al centre que dona lluminositat a l'interior. Un tercer frontó, triangular, corona la façana. 

El campanar que s'uneix a la part esquerra de l'església està format per un sol cos quadrangular amb els vèrtexs arrodonits i a cada costat una obertura albergant una campana. És coronat per una balustrada. 

Mare de Déu de l'Assumpció de la Figuerosa és una església protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur

Fotografia: M. Rosa Planell Grau

Fons documental: Viquipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada