dissabte, 8 de febrer del 2020

NOSTRA SENYORA DE L’ASSUMPCIÓ. L'ARANYÓ. PLANS DE SIÓ. SEGARRA

PAS A PAS PER LA SEGARRA

L’Aranyó és un poble (8 h.2009/461 msnm) situat a la ribera del riu Sió, és gairebé deshabitat. Al castell del poble, edificat al segle XVI, hi va néixer l'escriptor Manuel de Pedrolo. També són destacables dues grans roques de sauló molt erosionades, no lluny del nucli urbà, conegudes com els pallers de pedra per la forma que tenen i que han donat peu a una llegenda popular. Fins a l'any 1974, l'Aranyó fou un municipi independent.


L’església de Nostra Senyora de l’Assumpció és una petita construcció situada als afores del nucli de l'Aranyó. L’edifici presenta una nau central i un altre de lateral  al costat dret de la construcció, amb coberta a dues aigües i realitzat amb paredat i arrebossat, amb absis recte.

La façana presenta la porta d'accés graonada, amb arc de mig punt adovellat, resseguit per un guardapols, per sobre de la qual es pot observar una petita obertura rectangular, culminant amb un campanar d'espadanya de dos ulls. També cal destacar la presència de contraforts al llarg de l'edifici, posteriors a la construcció original
.

L'Assumpció de l'Aranyó és una església inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada