divendres, 20 de gener del 2017

STA. LLÚCIA. TARADELL. OSONA.

TERRES D’OSONA.  

Era un matí fred molt adequat per anar a passejar per les poblacions del nostre país i el nostre neguit el dia 1 de gener ens va portar a voltar  pels carrers i les places de Taradell.
 
En arribar a la plaça de Santa Llúcia van observar una petita capella molt ben conservada i oberta per a poder visitar-la. 

La persona que ens va atendre va ser super-amable i ens va explicar molt sobre la capella i la seva conservació. Desitgem perduri durant molts anys el temple i la seva amabilitat vers nosaltres.  

En la nostra crònica afegim les dades que el propi Ajuntament mostra en el seu blog en l’apartat de turisme.

La capella de Santa Llúcia, situada al centre de la vila antiga i de la plaça que porta el seu nom, es va construir entre els anys 1547 i 1561.

És un edifici petit d'estil gòtic tardà que consta d'una sola nau, coberta de nervacions amb clau de volta i absis poligonal. 

Sobre la façana de ponent té un campanaret d'espadanya de dos ulls, i el portal de pedra és ja plenament renaixentista.  

Tota la capella és pintada amb motius ornamentals florejats. La capella, a més, va servir durant el segle XVII i XVIII com a lloc on es feien les reunions o assemblees del gremi de paraires i teixidors.
Entorn seu nasqueren les antigues i famoses fires de bestiar de Taradell que ara es recorden amb la renovada fira anual de Santa Llúcia. 

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada