dimecres, 4 d’abril del 2018

ERMITA DEL REMEI. BEGET. ALTA GARROTXA

TERRES DE CAMPRODON

Circulàvem en direcció a Beget, quan ens va sorprendre gratament la presencia de l’ermita del Remei, situada dalt d’un petit monticle molt a prop del marge de la carretera. Des del mateix lloc s’inicia una ruta a peu que porta fins a Camprodon.


L'ermita del Remei, més coneguda per la gent del país com "La Capella" o també “La Capelleta”  (abans dedicada a sant Sebastià), està ubicada al costat del poble de Beget, pel cantó de solell del puig anomenat el Rost.

La petita capella depèn de la parròquia de Beget, segurament va ser erigida amb motiu d’alguna celebració. Unes dades ens parlem d’una obra popular dels segles XVII- XVIII.


És una menuda edificació d'una sola nau i absis semicircular orientat al sud. Pel costat de llevant veiem dos ulls de bou i la sagristia annexa a la capella.

La porta d’accés està orientada al nord, amb una finestra al cantó esquerre i el campanar d'espadanya d'un sol ull, amb campana. Hi ha una pedra, potser d'una reconstrucció, que porta la data 1769.


A l'interior l'absis semicircular està tapat pel retaule. L'altar porta la data 1864 pintada. Hi ha quatre imatges de fusta, talles possiblement corresponents a l'època de l'altar, que corresponen a sant Sebastià, antiga advocació de la capella, sant Grau, santa Llúcia i la mare de Déu del Remei.

L'ermita del Remei és un edifici inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Text i recull dades: Miquel Pujol Mur
Fotografia: M. Rosa Planell Grau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada