dissabte, 18 d’abril del 2015

MARE DE DÉU DEL ROSER. QUERALBS. RIPOLLÈS

TERRES DEL RIPOLLÈS.
 
El dia que visitàvem el poble de Queralbs, estació del cremallera de Núria, primerament fotografiàvem i donàvem voltes per l’entorn de l’església romànica de Sant Jaume. Després passejàvem pels carrers del petit poble i a l’entrada del carrer Pla observàvem una indicació de l’existència de la capella del Roser. 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Al costat del bar vam veure l’edifici molt ben conservat i net. Està completament integrat amb les cases del carrer. 

Cercava dades de la capella i només he trobat una simple indicació també destacada en un rètol al mateix carrer que ens diu que és una construcció del segle XVII.



















Destaca la porta d’entrada adovellada. Una finestra enreixada a cada costat i alçant els ulls un simple campanar de cadireta d’un ull que culmina l’edifici. Una petita campana omple l’espai buit del campanar. Al seu costat una representació en ceràmica de la Verge sota quina advocació pertany el nom de la capella.

En el blog de Goigs i Devocions Populars  de Mn. Josep M. Viñolas  trobo el goigs corresponents a la Verge del Roser del poble de Queralbs que acompanyo.  


I poca cosa més he sabut trobar de la capella del Roser del poble de Queralbs. Si alguna persona pot facilitar-me més dades gustosament els afegiré en aquesta pàgina.
 
Text i recull dades: Miquel Pujol Mur.
Fotografia: M. Rosa Planell Grau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada